Jopa seitsemän senttiä lisää pituutta kotihoidossa

hallila
Harri Hallila ja Synoste Oy ovat kehittäneet jalan pidentämiseen uudenlaisen hoitomuodon, joka hyödyntää sähkömagnetismia. Uuden teknologian avulla jalkaa voidaan pidentää kerralla jopa seitsemän senttiä.

Harri Hallila on bioadaptiivisen tekniikan diplomi­-insinööri Aalto yliopistolta ja Synoste Oyn toimitusjohtaja. Hän on myös kokenut jalanpidentäjä. Luit oikein, jalanpidentäjä.

”Nykyinen hoitomenetelmä on kivulias: piikit ja vaijerit menevät ihon ja lihasten läpi luuhun, mikä kasvattaa infektioriskiä. Epämukava hoito lopetetaan mahdollisimman aikaisin, mikä altistaa luun uudelleen murtumiselle. Alusta asti tiimiämme on motivoinut todellisen, jo olemassa olevan ongelman ratkaiseminen. Halusimme nykyaikaistaa tämän hoitomuodon – kidutusvälineeltä näyttävän metallikehikon,” Hallila selventää.

Yli 70 prosentilla ihmisistä on hieman eripituiset jalat. Jalkoja pidennystä suositellaan kun ero on yli 1,5 senttiä. Eripituiset jalat aiheuttavat selkä- ja lonkkakipuja sekä ryhtiongelmia. Kansainvälisille markkinoille heti tähtäävä Synoste on kehittänyt luun pidentämiseen älykkään implantin, joka istutetaan luun sisään. Suomalaisyritys hyödyntää ensimmäisenä maailmassa älymateriaaliteknologiaa epämuodostumien hoidossa.

Vaikutus: Kivulias hoitomuoto muuttuu kivuttomaksi kotihoidoksi
Uuden hoitomuodon avulla voidaan laskea terveydenhuollon kustannuksia ja parantaa luunpidennykseen tarjotun hoidon laatua ja potilaskokemusta. Synoste on edelläkävijä kotihoidossa: sairaalasängyn sijaan hoito toteutetaan kotona. Synosten laite voi tallentaa ja lähettää tietoja käytöstä ja muun muassa ilmoittaa lääkärille, mikäli potilas ei käytä laitetta oikein.

”Kotihoitolaitteemme on pieni ja kevyt ja sen voi laittaa hoidon jälkeen sivuun. Emme halunneet viedä potilaiden koteihin suurta ja näkyvää laitetta, joka muistuttaisi sairaudesta jatkuvasti. Laitteemme on kuin pieni pelastusrengas jalan ympärillä.”

Kolme syytä äänestää tämä idea voittajaksi?

  1. ”Minulla on rohkeus ja luontainen vimma asettaa itseni epämukaviin tilanteisiin ja ratkoa haasteita. Luun pidentäminen on yksi ortopedian vaikeimmista toimenpiteistä. Siihen liittyvien ongelmien ratkaiseminen asettaa suuria materiaaliteknologisia haasteita.”
  2. ”Olen luontainen johtaja ja yrittäjä. Aina lätkäjoukkueen kapteeniajoista tähän päivään asti minut on nostettu johtavaan asemaan. Haluan puuttua epäkohtiin ja nähdä oman kädenjäljen. On upeaa, että minulla on tiimi, joka seuraa visiotani.”
  3. ”En ole sitoutumiskammoinen. Yksityiselämässäni olen kulkenut vaimoni kanssa pitkän matkan yhdessä, vaikka vielä nuoria olemmekin. Työssäni olen kahdeksan vuotta aina opiskeluista ja tutkimuksesta alkaen keskittynyt Synosteen ja olen valmis sitoutumaan työhömme vielä kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Uskon, että minussa on poikkeavaa pitkäjänteisyyttä. Sitä tarvitaan lääketieteellisen teknologian alalla yrittämiseen”